Британски служители съобщиха, че имената и банковите данни на хиляди действащи

...
Британски служители съобщиха, че имената и банковите данни на хиляди действащи
Коментари Харесай

Изтекоха личните данни на хиляди британски военни

Британски чиновници оповестиха, че имената и банковите данни на хиляди настоящи английски военнослужещи са били разкрити при приключване на данни от система за заплати, предава Асошиейтед прес.

Министерството на защитата съобщи, че министърът Грант Шапс ще направи изказване в Камарата на общините във вторник следобяд, като " показа многоточков проект за поддръжка и отбрана на военния личен състав ".

Министерството не разяснява известието на Sky News, че китайски хакери са обвинени в осъществяването на хакерската атака.

Министърът на кабинета Мел Страйд сподели пред Sky, че " ние не споделяме това тъкмо в този миг ".

Британските медии оповестиха, че държавното управление ще упрекна " враждебни и злонамерени артисти ", само че няма да назове страната, която счита за виновна.

Пробивът е станал в система за заплати на трета страна, съдържаща банкови данни на всички чиновници на въоръжените сили и някои ветерани. В някои случаи адресите им също може да са били разкрити.

Досега проверяващите не са разкрили доказателства, че данните са отстранени.

През март Англия и Съединените щати обявиха, че хакери, свързани с китайското държавно управление, са се насочили към американски чиновници, публицисти, корпорации, продемократични деятели и изборния контрол на Обединеното кралство в акция от " злонамерени " хакерски атаки. Двете страни постановиха наказания на няколко лица, а Съединени американски щати повдигнаха обвинявания против седем хипотетични хакери, за които се счита, че живеят в Китай.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР